Βήμα βήμα το εφέ του ασβεστωμένου τοίχου (limewash effect)

19 Ιουνίου, 2024

phoenixdaml

Blog

0

To limewash effect ή αλλιώς το εφέ ασβεστωμένου τοίχου είναι μια από τις τάσεις στο interior design που το τελευταίο διάστημα επιλέγεται όλο και από περισσότερους διακοσμητές. Η τεχνοτροπία που δίνει την όψη του επιμελώς ατημέλητου look στον τοίχο μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, αλλά σήμερα θα σας δείξουμε έναν από αυτούς μόνο με ρολά.

Γενικά το να βάψετε τον τοίχο με το limewash effect είναι μια από τις πιο εύκολες και διασκεδαστικές διαδικασίες βαψίματος. Αυτό οφείλεται στο ότι με αυτήν την τεχνοτροπία αφηνόμαστε τελείως ελεύθεροι να βάψουμε τον τοίχο όχι με το άψογο τελείωμα – αλλά με το ακριβώς αντίθετο: οι βουρτσιές και τα περασμάτα με το ρολό πρέπει να φαίνονται καθώς αυτά δίνουν την όψη του ξεπλυμένου χρώματος στον τοίχο.

Ας δούμε τώρα βήμα-βήμα πως μπορούμε να πετύχουμε αυτό το εφέ με τη βοήθεια των εργαλείων βαψίματος της Harris:

1. Επιλέγουμε τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσουμε. Συνήθως διαλέγουμε τόνους από την ίδια χρωματική οικογένεια. Δηλαδή να επιλέξουμε μια ροζ απόχρωση ως βάση για το χρώμα του τοίχου για το εφέ θα χρησιμοποιήσουμε μια πιο ανοιχτή ροζ απόχρωση και μια πιο σκούρα.

2. Τη μέρα της εφαρμογής πρώτα από όλα προστατεύουμε το πάτωμα του δωμάτιου, ντύνοντάς το με χαρτόνι ή νάιλον προστατευτικό.

lime-wash-effect

3. Συγκεντρώνουμε στο δωμάτιο όλα τα απαραίτητα εργαλεία (σκαφάκι, ρολά, πινέλα, γάντια κλπ) και χρώματα

4. Στη συνέχεια τσεκάρουμε ότι οι τοίχοι είναι καθαροί και κατάλληλα προετοιμασμένοι

5. Περνάμε το πρώτο χέρι χρώματος με ένα ρολό 9 ιντσών. Αφήνουμε να στεγνώσει

lime-wash-effect

6. Με τα ρολάκια των 4 ιντσών θα περάσουμε τυχαίες στρώσεις 1. μιας πιο ανοιχτής απόχρωσης, 2. στη συνέχεια μιας πιο σκούρας 3. και τέλος θα περάσουμε στρώσεις με σκέτο νερό. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνει σχετικά γρήγορα ώστε να μην προλαβαίνει το χρώμα να στεγνώνει τελείως.

lime-wash-effect-

Δείτε και μερικές ακόμα ιδέες διακόσμησης με το εφέ του ασβεστωμένου τοίχου:

Post by phoenixdaml

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *